Керівництво по обладнанню для холодоагентів з низьким GWP (займистих холодоагентів)

Guide on equipment for low GWP refrigerants

AREA опублікувала керівництво по обладнанню для займистих холодоагентів c низьким GWP (скачати можна тут: http://area-eur.be/publications/guide-equipment-low-gwp-refrigerants). Це керівництво дає технічного персоналу інструмент для розуміння того обладнання, яке повинно використовуватися для обслуговування холодильних установок, що містять горючі холодоагенти з низьким GWP в категорії A2L (низька займистість) або А3 (більш висока займистість).
 

Альтернативні HFC холодоагенти будуть все частіше використовуватися в результаті нових нормативів ЄС по F-газам і ймовірного майбутнього міжнародного поетапної відмови від речовин з високим потенціалом глобального потепління. Оскільки багато з цих альтернативних холодоагентів є горючими речовинами, дуже важливо забезпечити, щоб сервісні служби використовували для безпечної роботи з ними відповідне обладнання.
 

Тому AREA, асоціація підрядників по холодильному обладнанню, кондиціонування повітря і теплових насосів, вирішила випустити керівництво, щоб забезпечити техніків інструментом для монтажу, технічного обслуговування і ремонту майбутнього обладнання, що містить вогненебезпечні холодоагенти з низьким GWP. Це керівництво доповнює Керівництво AREA по мінімальним вимогам до навчання і сертифікації підрядників, яке стосується компетентності персоналу.
 

Керівництво є результатом роботи, виконаної Цільовою групою AREA по холодоагент з низьким GWP (AREA Task Force Low GWP Refrigerants). Marco Buoni, голова цієї групи і віце-президент AREA, сказав: «Холодоагенти з низьким GWP будуть більш широко використовуватися вже з цього літа. Надання консультацій та надання допомоги технікам є частиною завдання AREA як в Європі, так і по всьому світу, щоб вони могли безпечно впоратися з цими новими системами ».