New rules will support the market for natural refrigerants

New rules will support the market for natural refrigerants

На ринку натуральних холодоагентів очікується серйозне пожвавлення у зв'язку з набранням чинності нових вимог зі скорочення шкідливих викидів і збільшення енергоефективності.

Сьогодні стримуючим фактором для ринку натуральних холодоагентів є високі капітальні вкладення і недолік технічних знань, необхідних для їх використання.

Європа є лідером із застосування натуральних холодоагентів. Споживання цих холодоагентів в ЄС зросло через те, що газові суміші типу HFC і HCFC були заборонені до використання.

Очікується також, що Європа стане регіоном, де впровадження нових холодоагентів піде найбільш швидкими темпами, через високого рівня адаптації до натуральних холодоагент серед кінцевих споживачів.

Другим за величиною ринком вважається Азіатсько-тихоокеанський регіон. У північній Африці прийняття відповідних норм довгий час відкладалося, проте зараз намітилися зміни, які в майбутньому підстебнуть використання натуральних холодоагентів.

Хладагент на основі аміаку R717 переважає на ринку промислових і легких комерційних холодильних установок за станом на 2015 рік. Очікується, що використання цього холодоагенту зростатиме і надалі.

Виробництво холодоагенту R744 на основі двоокису вуглецю (вуглекислий газ), за прогнозами до 2020 року зросте в рекордних обсягах, щоб забезпечити потреби холодильних машин супермаркетів і продуктових складів торгових мереж.

Відносно холодоагентів з вуглеводневих сполук (R290, R1270), слід також очікувати зростання виробництва; ці газові суміші використовується в якості робочого тіла в побутових і легких комерційних холодильниках і кондиціонерах повітря.

Вуглеводневі холодоагенти вже лідирують у сегменті домашнього холоду і впевнено відвойовують позиції в легкому комерційному холодопостачання. Компанії «RedBull» і «Coca-Cola» внесли свій внесок у розповсюдження цього продукту, обладнавши свої холодильники і охолоджувані вітрини системами, що працюють на цьому холодоагенті.

Очікується, що загальна вартість холодоагентів на ринку, яка зараз становить приблизно 822 млн, виросте до 2020 року до 1.42 мільярда доларів.