Компанія Honeywell запустила нову лінійку хладагентов

Honeywell launches new refrigerant line

В кінці березня фірмою Honeywell був запущений новий продукт з більш низьким GWP. Продукт може знайти застосування в холодильному обладнанні різного призначення - від супермаркетів до виробничих підприємств.

Новий холодоагент входить в лінійку Solstice на ряду з іншими гідрофторолефіновимі (HFO) газовими сумішами. Крім хладагентов формула HFO також застосовується компанією Honeywell при виробництві піноутворювачів, розчинників і моторних газів. При більш низькому потенціалі GWP, за твердженням представників компанії, нові продукти мають аналогічними або навіть більш високими показниками ефективності в порівнянні з продуктами попереднього покоління. Клієнти, які перейшли на нову лінійку отримають можливість дотримуватися існуючі норми по F-газам, а також вимоги до екодизайну та інші європейські екологічні стандарти.

Комерційний директор підрозділів фторосодержащих продуктів Honeywell в Європі, Африці та Індії Жюльєн Соле заявив, що щорічно в світі задіяно більше ста тисяч тонн холодоагенту, що забезпечує підтримку потрібної температури в чверті мільйона магазинів і більш ніж трьохсот тисяч комерційних будівель. При цьому Honeywell буде надалі інвестувати кошти в розробку і впровадження в промисловість інноваційних рішень націлених на боротьбу з глобальним потеплінням.

Honeywell пропонує наступну продукцію: Solstice ze (R-1234ze), HFO холодоагент, який може бути використаний в обладнанні, де зазвичай використовується R-134а (тобто, холодильні машини, теплові насоси, негорючий HFO холодоагент з GWP, рівним 1, для використання в відцентрових компресорах низького тиску; побутові прилади і холодильне обладнання); Solstice N13 (R-450A), суміш HFO для холодильних машин, середньо-температурних систем, таких як прилавки-вітрини для супермаркетів і автономні холодильні установки, в яких за нормами використовуються негорючі холодоагенти; і Solstice N40 (R-448A): суміш HFO для низько- і среднетемпературного холодильного обладнання, такого як транспортні холодильні установки або морозильники в супермаркетах.